Marko Pogačnik

Marko Pogačnik (1944, Kranj), eden osrednjih slovenskih konceptualistov, soustanovitelj skupine OHO in ustanovitelj umetniške komune Družina v Šempasu, sicer pa kipar, ki je med drugim oblikoval tudi slovenski državni grb. Široko je znan tudi po litopunkturi, s katero na »akupunkturnih« točkah pokrajine zdravi Zemljo. Pogačnik je razvil različne pristope pri sodelovanju z zavestjo Zemlje in s svetovi narave, bodisi v primeru akupunkture Zemlje bodisi pri geomantičnih interpretacijah posameznih krajev in pokrajin.

več o avtorju…

Ana Pogačnik

Ana Pogačnik, je arheologinja in pianistka. Ana izvaja izobraževalne programe in pogosto sodeluje s svojim očetom Markom Pogačnikom pri projektih zdravljenja zemlje po vsem svetu. Od leta 1999 na svojih seminarjih posreduje pridobljeno znanje o nevidnih dimenzijah pokrajin in njihovem odsevu v nas ljudeh. Ko je živela v tujini, je kot okvir za to ustanovila “Schule Wieder Sehen” (prevod: Šola ponovnega videnja). Zdaj ko živi z družino v Sloveniji, jo je preimenovala v “Modra Zemlja”. Ana je izdala številne knjige (v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku), v katerih želi spodbuditi samorazvoj in boljše razumevanje pokrajine.

več o avtorici…

Thomas von Rottenburg

Thomas von Rottenburg: od 1993 prakticira kot naturopat, najprej v Berlinu, od 2011 iz Šempasa. Je vodja seminarjev na mednarodni bazi.

več o avtorju…

Tea Golob

Tea Golob je magistrirala iz kulturne antropologije in doktorirala iz sociologije. V svojem delu se ukvarja z iskanjem novih poti k doseganju bolj odgovornega in harmoničnega delovanja človeških bitij ob zavedanju svoje prepletenosti z Zemljo in vesoljne Zavesti. Že od malih nog je tesno povezana z rastlinami in elementarnim svetom.  Izkušnje v Šoli ustvarjalnega sobivanja z Zemljo in njenimi bitji, meditacija in intuitivni način povezovanja z naravo so ji odprli vrata tudi do sporočil iz angelskega sveta in jo povezali z njenimi zvezdnimi koreninami.

Ivana Petan

Ivana Petan (1974, Zagreb), samostojna ustvarjalka na področju kulture, sem po diplomi iz socialne pedagogike in magisteriju iz teorije in filozofije vizualnih umetnosti stopila. na pot umetnosti oblikovanja gline in geomantije. Svoje ustvarjanje lončenine in umetniških del gradim na prostoru in dotiku, na njuni sopovezanosti in soodvisnosti v utelešanju. Dela nastajajo iz (subjektivne) percepcije vidnih in nevidnih ravni prostora/kraja/kvalitete bivanja v določenem trenutku. Uporabljam različne tehnike oblikovanja in žganja gline. Poleg lastnega ustvarjanja predajam naprej znanje v keramiki in lončarstvu ter soustvarjam v projektih geomatičnih raziskav prostorov in klesanju litopunkture.
ivanapetan.com

Maja Pogačnik, Maga. art.

Svobodna umetnica, umetnostna terapevtka, grafična oblikovalka in ilustratorka, geomantka, popotnica… Rojena in odrasla v Kranju, od 18. leta pa življenje, učenje in delo predvsem na Dunaju, v Spodnji Avstriji, južni Nemčiji… Trenutno prebivališče na Dunaju, z inspirativnimi postanki v rodni Sloveniji.
Umetniško ustvarja izključno z naravnimi materiali: slikanje z naravnimi pigmenti in vezivi, Land Art (geomantska umetnost v pokrajini), gibljive prostorske instalacije zlasti iz papirja, stensko oblikovanje z ilovico in mozaikom. Od 1992 številne razstave v tujini in domovini, predvsem v Avstriji, Nemčiji in Švici ter sodelovanje in organizacija mednarodnih umetniških kolonij in projektov kot tudi vodenje seminarjev in delavnic za odrasle in otroke. Umetniški in življenjski moto: »Poglobitev povezave med zemljo in človekom z umetnostjo«. www.majapogacnik.eu

Javor Škerlj Vogelnik

Javor Škerlj Vogelnik je po izobrazbi dipl. prof. športne vzgoje. Po večletnem poučevanju smučanja in deskanja na valovih ter mnogoterih potovanjih po svetu ga je pot leta 2008 pripeljala v London, kjer se je po naključju srečal z južnoameriškimi šamani.Ob vrnitvi v Slovenijo je pričel s šolanjem iz geomantije pri mentorju in UNESCOvem umetniku za mir Marku Pogačniku. Pridobljeno znanje in izkušnje še danes predstavljajo podlago za njegovo umetniško ustvarjanje iz lesa, pisanje pesmi in glasbe.Med drugim deluje tudi kot trener komunikacijskih veščin mednarodno priznanega pristopa nenasilne komunikacije (Marshall Rosenberg), v tujini se postopoma izobražuje iz gibalno-terapevtske metode Movement Medicine ter se vključuje v organizacijo in vodenje različnih dogodkov in projektov. Za več informacij o njegovem delu, delavnicah in projektih obiščite: www.lake.si in www.panlights.com ali pišite na javorsv@gmail.com.