Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine www.zalozba.vitaaa.net pozorno preberete splošne pogoje poslovanja. Od trenutka, ko vstopite spletno trgovino, se smatra, da ste s splošnimi pogoji v celoti seznanjeni in se z njimi strinjate brez omejitev.

Pravice in pogoji poslovanja spletne trgovine Založba VITAAA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Pravice in pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Založba VITAAA, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Založbo VITAAA in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pravice in pogoji poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

S Spletno trgovino www.zalozba.vitaaa.net (v nadaljevanju “spletna trgovina”) upravlja DRUŠTVO ZA SOŽITJE ČLOVEKA, NARAVE IN PROSTORA VITAAA, Streliška 12, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju “ponudnik”).

DRUŠTVO ZA SOŽITJE ČLOVEKA, NARAVE IN PROSTORA VITAAA
Streliška 12
1000 Ljubljana
Matična številka:  1210939
Davčna številka:  11749288 (nisem davčni zavezanec)
Telefon:  +368 40 63 87 84; +368 40 83 55 23
E pošta: drustvo.vitaaa@gmail.com
Spletni naslov:  www.vitaaa.net

Splošno o trgovini

Nakup v naši spletni trgovini je  varen in enostaven. Izbor ponujenih izdelkov ni zavezujoč . Ponudbo za sklenitev kupoprodajne pogodbe predstavlja naročilo kupca. Pogodba šteje za veljavno, ko je z naše strani potrjen sprejem naročila ali z dostavo blaga in potrditvijo odpreme.  Kupec s potrditvijo naročila jamči za resničnost navedb danega naročila.
Morebitna vprašanja nam lahko posredujete po telefonu na številko +368 40 63 87 84; +368 40 83 55 23 ali preko elektronske pošte na naslov: drustvo.vitaaa@gmail.com, ki predstavlja tudi uradni naslov za komuniciranje s kupci.
Pred uporabo spletne aplikacije si obvezno preberite navedene pogoje uporabe, saj z samim vstopom potrjujete sprejem teh pogojev, ki veljajo za vse dobave in ponudbe prodajalca.
Pridržujemo si pravico do spremembe teh pogojev brez predhodnega obvestila.

1. Načini plačila

Pri spletnem nakupovanju omogočamo naslednje načine plačila:
1. plačilo po predračunu (z bančnim nakazilom na poslovni račun)

1.1 Plačilo z bančnim nakazilom na naš poslovni račun

Naročene izdelke lahko na katerikoli banki ali spletni banki plačate z nakazilom na naš bančni račun.  Naročeni izdelki bodo odposlani po prejemu nakazila na naš poslovni račun.

2. Stroški dostave

Dostava Pošte Slovenije – plačilo na naš bančni račun TRR
Stroški dostave Pošte Slovenije  so enotni in znašajo 1,62 €.

3. Dostava

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil, ki jih na delovni dan prejmemo do 12.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku 2 delovnih dni.

Pošta Slovenije

Izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Paket vam lahko dostavijo na katerikoli naslov, lahko ga pa tudi sami prevzamete na svoji pošti.

Če vas v času dostave ni na naslovu, na katerega ste naročili dostavo paketa, vam poštar v poštnem nabiralniku pusti obvestilo o prispeli pošiljki. S tem obvestilom lahko v vaši poslovalnici Pošte Slovenije prevzamete paket še isti dan, najpozneje pa v 15 dneh. Če svojega paketa v 15 dneh ne prevzamete, se paket vrne k pošiljatelju.

4. Varstvo podatkov

Prodajalec se zavezuje k varovanju podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Posredovanje podatkov tretjim osebam je  dovoljeno le z izrecnim pisnim soglasjem kupca, oziroma je to določeno z zakonskim določilom.
Uporaba osebnih podatkov, e-poštnih naslovov, številk telefonov in podobno služi izključno za sklenitev posla, s soglasjem kupca pa lahko tudi za obveščanje o novostih, akcijah in podobno.

5. Cene

Vse cene so navedene v €,  so končne in veljajo do distribucijskega centra na dan potrditve naročila, s čimer se  šteje, da je pogodba veljavno sklenjena.
Cene ne vsebujejo Davka na dodano vrednost, ker za prodajalca na podlagi posebne ureditve za male davčne zavezance velja oprostitev obračunavanja davka na dodano vrednost  (1. odstavek  94.  člena Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1).
Stroški dostave bremenijo kupca in so odvisni od oblike pošiljke, načina plačila, teže in kraja dostave.
Pogodba bo shranjena v natisnjeni obliki  na sedežu prodajalca. Račun bo kupcu izdan v slovenskem jeziku.

6. Rok dobave

Prodajalec se zavezuje kupcu dostaviti naročene izdelke na naslov, ki ga določi kupec,  v najkrajšem možnem roku, ki je praviloma od 1 do 8 delovnih dni od datuma naročila oziroma plačila predračuna. Kupec bo o dostavi predhodno obveščen preko elektronske pošte ali telefona.
Na navedeni način bo kupec obveščen tudi v primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi oziroma se dobavni rok podaljšuje.

7. Slike

Slike so simboličnega značaja in si pridržujemo pravico, da slika morebiti ni točno ponazoritev dejanskega stanja izdelka.

8. Pravica do odstopa od pogodbe in vračilo izdelka

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu.
V primeru odstopa od pogodbe je dolžan kupec blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi za to bil kriv kupec. Poleg izdelka je dolžan kupec vrniti tudi vse spremne dokumente, vse kar je poleg izdelka samega prejel in embalažo.
Če kupec  ne more vrniti prejetega blaga bodisi v celoti  ali ga vrne v slabšem stanju  (uničenje, poškodba, ki ju je povzročil kupec), je kupec dolžan povrniti prodajalcu tudi vrednost škode, če je poškodbe mogoče odpraviti, v nasprotnem primeru pa izgubi pravico vrniti izdelek.
Kupec je dolžan takoj ob prevzemu pošiljko pregledati in jo v primeru, da je paket poškodovan ali kaže znake odprtja, nemudoma z izpolnitvijo reklamacijskega zapisnika reklamirati pri distributerju.
Kasnejše reklamacije morebitnih poškodovanj zato niso možne.
Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga samo v obsegu, kot je to nujno za ugotovitev dejanskega stanja izdelka in kot je to običajno v prodajalnah. Prodajalec je kupcu v primeru odstopa od pogodbe dolžan po prejemu sporočila oziroma vrnjenega izdelka vrniti vsa opravljena plačila, takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od dneva, ko prodajalec prejme vrnjen izdelek.

9. Pridržna pravica

Vsi izdelki, ki so predmet prodaje, ostanejo v lasti prodajalca do dokončnega plačila.

10. Odveza odgovornosti

Prodajalec se zavezuje  zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo  kupca obvestil o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

11. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslovi, gesla, tel. številke …).

12. Pritožbe in spori

Založba VITAAA spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Založba VITAAA se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, da vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova drustvo.vitaaa@gmail.com Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Naturazel bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Založba VITAAA se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Založba VITAAA prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

13. Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

14.

Na spletnem mestu www.zalozba.vitaaa.net se zaradi dodatnih informacij nahajajo tudi povezave do spletnih mest, ki jih ne upravlja ponudnik. Ponudnik navedenih spletnih mest ne nadzira in ne odgovarja za njihove politike zbiranja in upravljanja podatkov. Zato pred uporabo obiskanih spletnih mest in morebitnim posredovanjem osebnih podatkov preberete izjavo o zasebnosti, objavljeno na obiskanem spletnem mestu. Ponudnik si pridružuje pravico, da po lastni presoji kadarkoli spremeni, prilagodi, doda ali odvzame dele Izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov. Prosimo vas, da zavoljo morebitnih sprememb občasno še pregledate vsebino Izjave o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov. Vaša nadaljnja uporaba spletne strani www.zalozba.vitaaa.net po spremembi pogojev v Izjavi o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov pomeni, da se s spremembami strinjate.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!